FMI, "de acord să ne sprijine în susţinerea reformei din sistemul sanitar"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a spus că în timpul discuţiilor cu FMI, de la Ministerul Finanţelor, au fost negociate sumele care vor fi primite de fiecare minister în parte la prima rectificare bugetară din acest an.

Adăugat: 28 Iulie 2013
Ultima actualizare:28 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se declară optimist în privinţa viitorului acord pe care România intenţionează să îl încheie cu Fondul Monetar Internaţional.

El a precizat pentru Radio România Actualităţi că în timpul discuţiilor de sâmbata de la Ministerul Finanţelor, instituţiile financiare internaţionale au acordat o foarte mare importanţă reformelor din sistemul sanitar românesc.

"Au fost de acord să ne sprijine în susţinerea reformei, în ceea ce înseamnă adoptarea pachetului de bază de servicii medicale, de introducere a unui pachet din asigurări private de sănătate, de a identifica soluţii pentru perioada următoare, de a creşte veniturile din sectorul sanitar, de a ne sprijini să facem o reformă structurală profundă, tocmai pentru a urmări mai bine costurile, a dirija mai bine resursele şi, evident, a controla foarte serios modul de utilizare a banului public", a spus ministrul.

Eugen Nicolăescu a subliniat că tot sâmbata au fost negociate sumele care vor fi primite de fiecare minister în parte la prima rectificare bugetară din acest an.

Acest lucru va fi pe agenda şedinţei de guvern de marţi - a adăugat ministrul Sănătăţii.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza