FMI, de acord cu majorarea salariilor bugetarilor

Reprezentanţii FMI şi cei ai Guvernului au căzut de acord asupra majorării salariilor bugetarilor în decembrie.

Adăugat: 9 August 2012
Ultima actualizare:9 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rectificarea bugetară a fost agreată cu Fondul Monetar Internaţional şi prevede a doua treaptă de majorare a salariilor bugetarilor, cu 7,4%, începând cu luna decembrie.  

Potrivit premierului, Guvernul şi-a exprimat categoric decizia de a păstra şi a respecta toate condiţiile macroeconomice stabilite pentru că este importantă păstrarea stabilităţii şi predictibilităţii politicilor economice şi fiscale.

Victor Ponta spune că discuţiile merg într-o direcţie bună.

Guvernul va primi vineri un proiect al scrisorii de evaluare, iar până luni, în baza negocierilor, se vor conveni prevederile finale.

Primul-ministru a precizat că atunci vom afla şi când va putea fi introdusă plata TVA la încasarea facturii.

"Cel mai târziu va fi 1 ianuarie 2013, dar recunosc şi recunoaştem că ne-am dorit să facem lucrul ăsta şi mai devreme. Decizia sper să o avem până luni", a spus premierul întro declaraţie de presă, după întâlnirea cu FMI

Nu s-a discutat acum despre un nou acord de tip preventiv şi nici despre bugetul şi politicile pentru 2013, subiecte ce vor fi abordate la următoarea vizită.

S-au stabilit, în schimb, potrivit ministrului finanţelor, Florin Georgescu, datele rectificării bugetare.  

"În cadrul rectificării bugetare, se respectă angajamentele asumate de guvernul Ponta şi anume acela de a majora în două trepte salariile - 8% începând cu luna iulie şi 7,4 începând cu luna decembrie - şi, pe de altă parte, a restitui către pensionari sumele reţinute anterior în neconcordanţă cu cadrul juridic", a subliniat Georgescu.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza