Flutur: Nu e nevoie de superimunitate pentru parlamentari

Domocrat liberalii nu sunt de acord cu superimunitatea prevăzută iniţial în statutul parlamentarilor.

Adăugat: 1 Iulie 2013
Ultima actualizare:1 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în legătură cu dezbaterea în sesiune extraordinară a Statutului parlamentarilor, că democrat-liberalii nu sunt de acord cu "cosmetizări" la acest proiect de lege şi că parlamentarii nu au nevoie de superimunitate.

"Nu suntem de acord cu cosmetizăti, nu avem nevoie de superimunitate. Poziţia noastră la Statutul parlamentarilor a fost corectă, Curtea Constituţională ne-a dat de fiecare dată dreptate. Mă gândesc că (reprezentanţii USL - n.r.) nu vor mai face acrobaţii pentru că au intrat în prelungiri", a precizat Flutur, într-o conferinţă de presă, după şedinţa BPN al PDL.

Atât Gheorghe Flutur cât şi Mircea Toader, lider al deputaţilor PDL, au susţinut că democrat-liberalii vor fi "consecvenţi" la proiectul Statutului parlamentarilor, ei pledând pentru forma iniţială a articolelor din vechiul statut.

PDL solicită prezenţa premierului la sesiunea extraordinară

De altfel, Grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor va solicita prezenţa premierului Victor Ponta, sau al unui reprezentant al acestuia, în plenul parlamentului, cu ocazia sesiunii extraordinare desfăşurate în aceste zile.

Secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, afirmă că premierul are de dat nişte explicaţii cu privire la conţinutul scrisorii de intenţie către Fondul Monetar Internaţional.

El afirmă că românii trebuie să ştie ce planuri are premierul şi care sunt etapele de parcurs în vederea încheierii unui nou acord cu FMI, ne-a informat reporterul nostru, Ioana Tănase.

Camera Deputaţilor şi Senatul sunt convocate, luni, de la ora 15:00, în sesiune extraordinară, în şedinţă de plen comun, pentru a pune în acord Statutul parlamentarilor cu decizia Curţii Constituţionale prin care unele articole ale legii au fost declarate neconstituţionale.
 Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza