Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri promite documente simplificate pentru proiectele europene

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Florin Jianu a declarat, vineri, la Galaţi, că pentru viitoarele proiecte europene actele vor putea fi accesate automat.

Adăugat: 16 Mai 2014
Ultima actualizare:16 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a explicat, că, acest lucru se va putea realiza în cadrul unui protocol semnat între Ministerul de Finanţe şi cel al Fondurilor Europene.

Florin Jianu a mai precizat că deja prin "legea IMM-urilor", Legea 62/2014, s-a introdus regula "o singură dată", prin care aplicatului i se cer o singură dată documentele de conformitate, spre deosebire de perioada de până acum, când se pierdeau timp şi bani cu prezentarea, de mai multe ori, a aceloraşi documente.

În perioada 2014-2020, pentru programele de competitivitate şi susţinerea IMM-urilor din România, Comisia Europeană a alocat 2,3 miliarde de euro, prin programul Cosme, sumă la care se adaugă alte 78 miliarde de euro, puse la dispoziţia organizaţiilor intermediare de tip patronal (camere de comeţ, institute de cercetare, universităţi) printr-un alt program european, Horizon 2020, a adăugat ministrul delegat, Florin Jianu.

Declaraţiile au fost făcute  la seminarul "Crearea unui mediu benefic de dezvoltare a afacerilor. Căi şi modalităţi", organizat de Patronatul IMM-urilor Galaţi, cu ocazia Zilei Întreprinzătorului.

La seminar au participat circa 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Regiunea de S-E: Galaţi, Brăila, Tulcea, Vrancea, Buzău şi Constanţa, transmite corespondentul RRA, Maria MăndiţăAutor:
Maria Măndiţa
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza