Florin Cîţu: Sumele pentru majorarea pensiilor și alocațiilor sunt prevăzute în buget

Sumele necesare majorării pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, potrivit legislaţiei în vigoare, sunt prevăzute în bugetul pentru acest an, a precizat, astăzi, ministrul finanţelor, Florin Cîţu, la Digi24.

Adăugat: 26 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:27 Februarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

El a subliniat, însă, că actul normativ pentru dublarea alocaţiilor pentru copii nu are surse de finanţare, deci actualul guvern trebuie să le găsească.

Florin Cîţu: Vor creşte pensiile, aşa cum este în legislaţia în vigoare, banii sunt alocaţi acolo, iar ce se va întâmpla în septembrie, vom creşte şi pensiile şi alocaţiile, că sunt două lucruri aici: şi pensie şi alocaţie, atât cât ne permit şi bugetul şi economia, dar banii sunt acolo. Eu, ca ministru al finanţelor, mi-am făcut datoria şi îmi voi face datoria să mă asigur că banii sunt acolo, că sunt banii şi pentru pensii, şi mai am o provocare: alocaţiile. Eu trebuie să fac rost de bani şi de alocaţii, nu doar de pensii.

Ministrul Finanţelor a mai dat asigurări, astăzi, că guvernul din care face parte nu va majora taxele anul acesta, nici dacă veniturile bugetare nu vor fi cele estimate.

El apreciază că informatizarea rapidă a ANAF-ului va duce la venituri suplimentare de zeci de miliarde de lei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2020
Ultima actualizare:
27 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza