Florin Cîțu promite că salariile și pensiile vor fi plătite la timp

Premierul interimar Florin Cîțu promite că salariile şi pensiile vor fi plătite la timp, chiar dacă încă nu avem un guvern cu puteri depline.

Adăugat: 18 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premier interimar. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

În toată agitația politică, legată de formarea unui nou guvern, cresc şi îngrijorările că vor fi probleme cu plata pensiilor şi a salariilor bugetarilor, luna viitoare.

Sunt instituţii şi ministere care spun că nu vor mai avea bani, fără o rectificare bugetară urgentă, însă premierul interimar Florin Cîţu dă asigurări că se vor găsi soluţii.

El a promis ieri că şi pensiile şi salariile vor fi plătite la timp, chiar dacă încă nu avem un guvern cu puteri depline.

Între timp, la Ministerul Muncii, pregătirea proiectelor de reformă a sistemului de pensii nu s-a oprit, chiar dacă Executivul este interimar.

Continuă în paralel cu digitalizarea dosarelor de pensii, a spus la Radio România Actualităţi, ministrul interimar de resort, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: Procesul de digitalizare se desfăşoară în paralel cu pregătirea unui cadru legal modern care să reducă inechităţile din domeniul pensiilor, din sistemul public şi în acelaşi timp, să apropie cuantumul pensiilor de contributivitatea pe care oamenii au avut-o în decursul timpului. Procesul estimăm să se încheie undeva până la finalul anului viitor. Până atunci, noi să elaborăm şi cadrul legal, complet şi modern, urmând ca, odată aprobat cadrul legal, cu dosarele digitalizate să putem realiza şi recalcularea tuturor pensiilor din România.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza