Florian Bodog: Noua lege a sănătăţii va include un capitol de prevenţie

O nouă lege a sănătăţii va fi finalizată până la sfârşitul anului, a spus ministrul sănătăţii, Florian Bodog, şi a adăugat că aceasta va cuprinde şi un capitol de prevenţie.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:21 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Scăderea preţurilor la medicamente se va face astfel încât să nu producă distorsiuni pe piaţă, a anunţat ministrul sănătăţii, Florian Bodog, la un forum de specialitate.

El a precizat că la ora 14:00 va discuta cu premierul Sorin Grindeanu pe această temă.

Florian Bodog a mai adăugat că până la sfărşitul anului va fi finalizată o nouă lege a sănătăţii, care va cuprinde, printre altele, şi un capitol de prevenţie.

"Am avut discuţii pe toată această perioadă cu privire la preţurile la medicamente. Până la sfârşitul acestui an va apărea o nouă lege a sănătăţii, practic un codex de legi care vor cuprinde legea profesioniştilor din sănătate, legea spitalelor, legea medicamentului, legea prevenţiei. Avem şi un consultant de la Banca Mondială care lucrează cu noi pe acesată lege şi intenţionăm să facem un cadru extrem de complex pentru prevenţie. Este o problemă europeană, este o problemă care ne priveşte şi pe noi şi cel mai mult are efect asupra pacienţilor", a spus Florian Bodog, într-o declaraţie consemnată de reporterul RRA, Adriana Turea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza