Firmele care fac investiţii de anvergură ar putea primi ajutoare de stat

Măsura, care va fi discutată în Guvern, va avea ca efecte stimularea creşterii economice, reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi realizarea de produse inovative.

Adăugat: 28 Iunie 2018
Ultima actualizare:28 Iunie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Gvernul discută, în şedinţa de astăzi, un proiect privind acordarea de ajutoare de stat firmelor, care fac investiţii de anvergură, în special în regiuni mai puţin dezvoltate.

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, afirma că hotărârea de guvern ce va fi supusă astăzi analizei Executivului este o continuare a schemei de ajutor de stat care s-a desfăşura cu succes şi în perioada 2014 - 2017.

În acest sens, el a susţinut că reluarea acestei scheme va avea ca efecte stimularea creşteriie conomice, reducerea decalajelor economice dintre regiuni şi realizarea de produse inovative.

Potrivit ministrului, pentru a fi eligibil la finanţare, investitorul trebuie fie să realizeze o investiţie iniţială în România, prin înfiinţarea unei unităţi noi, extinderea capacităţii acestei unităţi, diversificarea producţiei, fie o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice.

Un element foarte important este acela că reducem plafonul minim obligatoriu de a investi, de la zece milioane de euro, cât era iniţial, la trei milioane de euro, asta pentru a permite companiilor mai mici şi în special, desigur, companiilor româneşti să poata să primescă un astfel de sprijin finaciar pentru a dezvolta proiectele în derulare sau proiectele noi, acolo unde acestea doresc.

Bugetul schemei este de o 145 de milioane de euro pe an, dar avem un buget pe acest an de 638 de milioane de lei, bani care se pot angaja cu acele companii care îşi manifestă intenţia de a investi în România.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza