Firea: Testarea gratuită pentru COVID-19 începe luni în București

Testele se vor realiza pe Arena Naţională, cu respectarea tuturor reglementărilor internaţionale în domeniu.

Adăugat: 24 Mai 2020
Ultima actualizare:24 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea. Sursa: facebook.com/PMBucuresti/photos
trimite pe mail

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că mâine va începe un proiect de testare a anticorpilor pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, pentru a se stabili dacă au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Testele se vor realiza pe Arena Naţională, cu respectarea tuturor reglementărilor internaţionale în domeniu.

La aceste teste vor participa bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe grupe diferite de vârstă, a mai precizat Gabriela Firea.

Aproape opt mii de persoane s-au înscris până acum în programul de testare gratuită din Bucureşti. Într-o primă etapă, sunt disponibile 11.000 de teste.

Primarul Capitalei a anunţat că aproape opt mii de persoane s-au înscris în programul de testare gratuită din Bucureşti

Gabriela Firea crede că Minisetrul Sănătăţii ar trebui să permită celor care sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, dar au doar simptome uşoare sau nu au deloc, să poată sta acasă în izolare, dacă doresc, aşa cum se întâmplă în alte ţări din Europa.

Gabriela Firea este de părere că în acest fel populaţia nu ar mai fi reticentă şi va fi dornică să se testeze.

Gabriela Firea: Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătăţii să analizeze, împreună cu specialiştii în epidemiologie, virusologie, boli infecţioase dacă nu s-ar putea şi în ţara noastră să se aplice un model european, brevetat cu succes în Germania, spre exemplu, ca persoanele pozitive, dar fără simptome sau cu simptome uşoare, pe o declaraţie pe proprie răspundere a sa şi a familiei, să rămână acasă, bineînţeles, în condiţiile în care există posibilitatea, o cameră separată pentru persoana respectivă, pentru a nu transmite virusul de tip nou familiei, prietenilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza