Firea: Actuala legislaţie blochează achiziţiile

Edilul şef al Bucureştiului spune că actuala legislaţie în domeniu blochează achiziţiile şi pledează pentru amendarea ei în Parlament.

Adăugat: 6 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei
trimite pe mail

Actuala lege a achiziţiilor publice este mai nepotrivită decât cea anterioară, iar Parlamentul ar trebui să demareze mai repede o dezbatere a amendamentelor pentru pachetul de legi privind achiziţiile, în vederea îmbunătăţirii acestui act normativ, a declarat astăzi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul şef al Bucureştiului spune că actuala legislaţie în domeniu blochează achiziţiile.

"Ne dorim foarte mult ca această legislaţie să fie îmbunătăţită în domeniul achiziţiilor şi ea să fie una europeană, nu una în care pur şi simplu s-au introdus nişte elemente care frânează dezvoltarea. În acest moment, oricine poate să depună o contestaţie la CNSC, iar urmare a acestor contestaţii se pot suspenda licitaţii, cum am păţit şi noi cu licitaţia RATB. Am pierdut practic toată vara, aşteptând să se facă această analiză. Licitaţia a fost reluată joia trecută, dar este timp pierdut pe viaţa şi pe supărarea întemeiată a bucureştenilor", a spus Gabriela Firea.

Firea a adăugat că Parlamentul ar trebui să înceapă şi dezbaterea pe legea parteneriatului public-privat, deoarece autorităţile publice locale îşi doresc să poată face cât mai multe parteneriate cu investitorii români şi străini, întrucât acestea constituie baza progresului în comunităţile locale, transmite reporterul RRA,  Daniela Mănuţă.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza