Filat:R.Moldova cere "o derogare" de 4 ani de la comunitatea energetică a UE

Premierul Vlad Filat a anunţat, sâmbătă, că Republica Moldova va cere Bruxellesului amânarea cu patru ani a implementării pachetului energetic al Uniunii Europene.

Adăugat: 29 Septembrie 2012
Ultima actualizare:29 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vlad Filat a făcut această declaraţie în contextul în care Rusia condiţionează diminuarea preţului la gaze pentru Republica Moldova de renunţarea de către aceasta la acordurile energetice cu Bruxellesul şi de rezolvarea problemei datoriilor Chişinăului faţă de Gazprom.

"Vom cere o derogare de la comunitatea energetică a UE în ceea ce priveşte termenul de implementare pentru pachetul trei, care la ora actuală este 2016 - a declarat, sâmbătă, la Chişinău premierul Vlad Filat.

El a precizat că perioada următoare va fi pentru Moldova Gaz, o perioadă de şi a promis că se va răspunde tuturor problemelor.

"Urmează o perioadă de reorganizare a Moldova Gaz, în care vom răspunde tuturor problemelor care există la ora actuală, inclusiv a aceleia referitoare la securitatea investiţiilor Gazprom în Republica Moldova. Republica Moldova rămâne să facă parte din comunitatea energetică europeană. Am spus acest lucru deschis şi colegului meu Dmitri Medvedev", a mai afirmat Vlad Filat în declaraţia făcută presei.
 
Filat a mai spus că Republica Moldova va negocia "pragmatic" şi "responsabil".

"Vom continua foarte responsabil, foarte pragmatic să negociem pentru un preţ acceptabil al gazului natural venit din Federaţia Rusă şi pentru ca produsele din Republica Moldova să aibă acces fără nicio barieră pe piaţa din Rusia, ca şi pe cea din comunitatea statelor independente" a mai spus Vlad Filat, care s-a întors vineri de la Ialta unde a participat la summitul prim-miniştrilor ţărilor membre ale CSI, potrivit redactorului RRA.Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mircea Dascaliuc
Adăugat:
29 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza