Fifor: România şi-a respectat toate angajamentele faţă de NATO

România alocă 2% din PIB pentru Apărare, dar își atinge și celelalte două ţinte impuse de Alianţa Nord-Atlantică.

Adăugat: 20 Mai 2018
Ultima actualizare:20 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a reafirmat că România şi-a respectat toate angajamentele faţă de NATO.

Aflat ieri, la Timişoara, el a subliniat, în context, că solicitarea preşedintelui american ca şi alte ţări aliate să aloce 2% din PIB pentru armată este justificată:

"În momentul de faţă, dacă nu mă înşel, sunt şase state care îndeplinesc această condiţionalitate. România este unul dintre aceste state. Suntem în al doilea an deja, consecutiv, cu alocare de 2% din PIB. Nu doar că România alocă 2% din PIB, dar atinge şi celelalte două ţinte impuse de Alianţa Nord-Atlantică, adică participarea în teatrele de operaţii şi vă reamintesc, în momentul de faţă România are în jur de 700 de militari în teatrul de operaţii în Afganistan, şi atingerea capabilităţilor pe care România şi le-a asumat prin aderarea la NATO, care sunt în linie dreaptă şi mă refer aici la programele majore de înzestrare a Armatei", a spus ministrul.

Mihai Fifor a mai declarat că, în următorii ani, Ministerul Apărării va investi în Garnizoana Militară şi în Baza Aeriană Militară de la Timişoara, transmite corespondentul RRA, Alina Bujancă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza