Fifor: România își va îndrepta atenția spre situația complexă din zona Mării Negre

România îşi va îndrepta atenţia în următoarea perioadă spre situaţia complexă din zona Mării Negre, a afirmat, astăzi, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Adăugat: 1 Aprilie 2018
Ultima actualizare:1 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Prezent la Arad, la ceremonia militară de înălţare pe catarg a Drapelului naţional şi a drapelului aliat, cu ocazia Zilei NATO în România, el a mai spus că ţara noastră îşi doreşte ca la summit-ul NATO din iulie subiectul să figureze ca punct de discuţie de sine stătător pe agenda reuniunii.

"Tot ce se întâmplă în Marea Neagră ca provocări ale Federaţiei Ruse, un lucru care, credem noi, nu trebuie neglijat, un lucru de care România, ca cel mai important furnizor de securitate din această zonă, este foarte foarte interesată, aşa că, în perioada următoare, prin toate vizitele pe care le facem prin prezenţa a peste două săptămâni la Bucureşti a generalului Scaparrotti, comandantul suprem al Forţelor Aliate. Aşteptăm până în summit vizita secretarului apărării, James Mattis. Important este că prin tot ceea ce încercăm să construim, încercăm să construim în continuare imaginea României ca cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră", a spus Mihai Fifor.

Începând din anul 2005 Ziua NATO în România se sărbătoreşte în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza