Fifor: România ar putea deveni un producător important de armament în zonă

Foarte multe state din regiune sunt interesate să cumpere din România transportoare blindate 8x8, ce urmează să fie produse la Bucureşti, a declarat la RRA ministrul apărării, Mihai Fifor.

Adăugat: 13 Februarie 2018
Ultima actualizare:13 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Apărării, Mihai Fifor, alături de realizatoarele emisiunii Serviciul de noapte, Ruxandra Săraru și Maria Țoghină
trimite pe mail

Prezent în emisiunea "Serviciul de noapte", de la Radio România Actualități, ministrul a precizat că autorităţile îşi doresc ca o mare parte din cele două procente din PIB alocate Armatei să fie îndreptate către industria de apărare.

Astfel, România ar putea deveni un producător şi un exportator important de armament modern în zonă.

"Este nevoie ca această industrie de apărare să fie repornită şi, într-adevăr, prin investiţii susţinute să putem deveni un hub regional al producţiei de armament. Unul dintre programele majore de înzestrări ale Armatei Române este cel referitor la transportoarele blindate 8x8, transportoare pe care le vom produce la Uzina Mecanică din Bucureşti. Foarte multe ţări din regiune sunt interesate să devină clienţi ai Uzinei Mecanice din Bucureşti, or, lucrul acesta nu poate decât să ne bucure", a declarat Mihai Fifor.

Tot în emisiunea realizată de Maria Ţoghină şi de Ruxandra Săraru la RRA, ministrul apărării a dat detalii despre două programe majore de înzestrare a Armatei.

El a apreciat că prima corvetă multirol produsă în ţară ar urma să fie gata în trei ani.

Tot pe un şantier din ţară ar putea fi construite şi trei submarine miliare.

"Programul acesta de luptă submarină, înzestrarea cu trei submarine a Marinei Militare Române înseamnă un pas foarte, foarte mare înainte pentru întărirea capacităţii de luptă a Armatei române. Ambiţia noastră este să producem într-un şantier naval românesc şi aceste capacităţi, aceste submarine, aşa cum vom face şi cu programul major de înzestrare referitor la cele patru corvete multifuncţionale. Joi aprobăm, în şedinţa de guvern, hotărârea de guvern care ne permite să lansăm programul corvetelor multifuncţionale. Prima corvetă va fi operaţională după primii trei ani", a susținut Fifor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza