Fifor: Industria de apărare românească poate fi revitalizată

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, declară că există opt programe aprobate, dintre care două sunt pentru achiziţia sistemului de rachete Patriot şi a patru corvete.

Adăugat: 23 Octombrie 2017
Ultima actualizare:23 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Industria de apărare românească poate fi revitalizată prin întoarcerea parţială a investiţiilor prevăzute în planul de înzestrare şi acoperite de cele două procente din produsul intern brut alocate în acest scop,  a declarat, astăzi, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

El a precizat că sunt opt programe aprobate, dintre care două sunt pentru achiziţia sistemului de rachete Patriot şi a patru corvete.

"Achiziţia primului  sistem de rachete Patriot, nu am să vă dau suma exactă, este undeva la 700 de milioane de dolari. Probabil săptămâna viitoare vom avea lettre d'acceptance care va spune cât se poate clar unde ne vom situăm ca valoare a acestui sistem. Totodată, anul viitor inten'ionăm să pornim procedurile pentru achiziţionarea, respectiv realizarea în România a patru corvete care să intre în dotarea Forţelor Navale Române. Este un program pe baza unei proceduri competiţionale să putem selecta o societate care să poată  transfera în industria de specialitate românească tehnologie şi să producă în România, lucru pe care îl dorim cu orice preţ?", a spus Mihai Fifor. 

Ministrul apărării a mai spus că există un parteneriat între Ghimbav-Braşov şi Airbus pentru producerea în ţară de elicoptere de clasă medie, precizează reporterul RRA Alexandru Lancuzov.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza