Festivalul RadiRo, dedicat în exclusivitate orchestrelor radio, deschiderea oficială

Mai sunt doar câteva ore până la deschiderea celei de-a III-a ediţii a Festivalului RadiRo, dedicat în exclusivitate orchestrelor radio.

Adăugat: 23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:23 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vor fi nouă concerte în cele nouă zile de festival marca Radio România, concerte pe care le vor putea auzi deopotrivă şi melomanii care vor veni la Sala Radio, dar şi ascultătorii Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

Toate manifestările vor fi transmise live în reţeaua Uniunii Europeane de Radio.

Iată ce spunea astăzi la Radio România Actualităţi, în emisiunea "Probleme la zi", directorul muzical al EBU, Pascale Labrie.

Pascale Labrie: În ce priveşte RadiRo, un eveniment unic, acesta reprezintă cel mai bun exemplu de cum Radio România sprijină nu doar muzica, ci şi emisiunile posturilor publice în întreaga lume, oferind orchestrelor radio, aceste comori ale radioului, aş zice, o platformă importantă pentru a putea fi auzite oriunde, prin intermediul emisiunilor internaţionale. Este un angajament major, faţă de care suntem cu adevărat recunoscători.

Orchestra Simfonică din Shenzen va deschide Festivalul RadiRo, ediţia a III-a, cu Rapsodia Română a lui George Enescu.

Muzicienii chinezi vor cânta pentru prima dată pe o scenă din România şi tot pentru prima dată concertele de la Sala Radio vor fi transmise în reţeaua radiodifuzorilor din zona Asia-Pacific, cu care Radio România a început colaboarea cu câţiva ani în urmă.

Javad Mottaghi, secretarul general al ABU: Radio România a găzduit reuniunea "Media 2020", anul trecut, la Bucureşti. A fost atunci un dialog foarte bun între radiodifuzorii din Est şi din Vest, chiar bine primit la vremea respectivă. Radio România a organizat, cu colegii din zona Asia-Pacific, acelaşi dialog şi anul acesta, la Beijing, şi, în plus, am decis să extindem colaborarea la seminarii şi reuniuni comune pe alte teme internaţionale. Plănuim să întărim această colaborare şi pe viitor.

Reprezentantul Uniunii Radiodifuzorilor din zona Asia-Pacific estimează că regalul muzical de la Sala Radio din Bucureşti va fi urmărit de sute de milioane de ascultători, în condiţiile în care piaţa potenţială în regiunea menţionată este de trei miliarde şi jumătate de persoane.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza