Festivalul "George Enescu", debut în forţă

Concertul de deschidere a celei de a 22-a ediţii a avut loc aseară şi a fost susţinut de Orchestra Română de Tineret, acompaniată de Corul Filarmonicii "George Enescu" şi de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi.

Adăugat: 31 August 2015
Ultima actualizare:31 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Prima zi a Festivalului "George Enescu". Sursa: Facebook
trimite pe mail

La Bucureşti a început aseară Festivalului Internaţional de muzică "George Enescu", unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din Europa.

Peste 2.500 de artişti români şi străini vor urca pe scenă până pe 20 septembrie.

Concertul de deschidere a celei de a 22-a ediţii a avut loc aseară, la Sala Palatului, şi a fost susţinut  de Orchestra Română de Tineret, care a interpretat "Rapsodia Română nr.1" de George Enescu, acompaniată de Corul Filarmonicii "George Enescu" şi de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi.

Spectacolul s-a încheiat cu celebra "Carmina Burana" de Carl Orff, avându-l în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cencic.   

Născut  în vremuri potrivnice

"Festivalul Enescu va continua să existe şi face parte din identitatea noastră ca naţiune", a spus ministrul culturii , Ionuţ Vulpescu, în mesajul de deschidere.

"Festivalul "George Enescu" s-a născut în vremuri potrivnice, a crescut, tercând peste multe greutăţi şi adversităţi, şi ajuns la maturitate, va continua să existe. Tăria şi imporanţa lui vin tocmai din această continuitate. Este angajamentul şi obligaţia noastră faţă de Enescu şi faţă de România, pentru că festivalul face parte acum din identitatea noastră ca naţiune", a spus onuţ Vulpescu. 

Investiţie în cultură

La eveniment a fost prezent şi premierul Victor Ponta, care a apreciat că România ocupă un loc important pe harta internaţională a muzicii clasice.

"A devenit poate evenimentul numărul unu din punct de vedere cultural pentru Bucureşti şi România. Practic, fiecare guvern a găsit resurse şi în anii care urmează cu siguranţă se vor găsi, pentru că reprezintă o investiţie în cultură de cel mai înalt nivel.", a spus premierul.

Radio România, coproducător

Radio România Actualităţi este coproducător al Festivalului Internaţional de muzică "George Enescu", care se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Române.

De altfel, printre cei prezenţi aseară la eveniment s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza