Festival de muzică al Radiodifuzorilor din regiunea Asia Pacific

La Beijing a avut loc astazi cea de a 4-a editie a Festivalului de muzica al Radiodifuzorilor din regiunea Asia Pacific.

Adăugat: 26 Aprilie 2016
Ultima actualizare:26 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Analia Selis Foto: Alin Serbanescu.
trimite pe mail

Acest eveniment este practic sinonimul asiatic al Eurovision, dar se adreseaza doar posturilor de radio din aceasta zona.

Pe scena Festivalului a urcat astazi, in calitate de invitat special, artista Analia Selis, care a reprezentat astfel Radio Romania.

Festivalul marcheaza incheierea lucrarilor Conferintei Radio Asia 2016, organizata de Uniunea Radiodifuzorilor din regiunea Asia-Pacific, impreuna cu Postul National de Radio din China.

Maine se va desfasura in capitala Chinei, Conferinta Media 2020, organizata de Radio Romania si Radio China National.

Conferinta va fi deschisa de Secretarul General al ABU, Javad Montagni, de presedintele director-general al Societatii Romane de Radiobifuziune, Ovidiu Miculescu si de directorul general adjunct al departamentului pentru cooperare internationala din cadrul Administratie de stat pentru Presa, publicatii, Radio, Film si Televiziune.

Conferinta-Media 2020 -sa ducem mas media mai departe, reprezinta o platforma de dezbatere si schimb de experienta pentru profesionistii din infustria mass-media audio vizuale.

In cea de a 2-a editie care are loc maine la Beijing se va discuta despre implementarea sistrmelor UHDTV, modurile in care radiourile pot folosi noile tehnologii pentru a ajuta ascultatorii sa isi creeze imagini  despre evenimentele care au loc in lume, despre jurnalism si social-media, punctele de vedere ale radio-difuzorilor din Europa si dun Regiunea Asia Pacific, fata de digitalizarea radioului dar si despre promovarea culturii prin intermediul Festivalurilor de muzica, in Asia si in Europa.

Prima editie a Conferintei Media 2020 a avut loc anul trecut la Bucuresti, iar in urma succesului inregistrat, ABU, EBU si Radio Romania au decis ca acest eveniment sa fie organizat anual, alternativ in Bucuresti si intr-o metropola din Regiunea Asia-Pacific.

A 4-a editie a Festivalului de muzica al Radiodifuzorilor din regiunea Asia Pacific. Foto: Alin Serbanescu.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza