Fermierii români ar putea primi subvenţii mai mari din 2014

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a anunţat la Cluj că fermierii români ar putea primi subvenţii mai mari din anul 2014.

Adăugat: 6 Mai 2011
Ultima actualizare:6 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dacian Cioloş a participat la o conferinţă organizată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină din Cluj Napoca, şi a oferit detalii despre viitoarea politică agrară.


Comisarul european a afirmat că viitoarea Politică agricolă comună va însemna un sprijin accentuat pentru noile state membre ale Uniunii Europene, dar şi pentru fermele mici şi mijlocii care produc pentru piaţa locală.


Principalii beneficiari ai acestor schimbări vor fi proprietarii fermelor mici şi mijlocii, dar şi statele din Europa de Est care au intrat recent în Uniunea Europeană şi care acum au parte de un sprijin mai redus, în comparaţie cu vechile state membre.


Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, a declarat că Politică agricolă comună îi va susţine, în primul rând, pe fermierii cu ferme mici şi mijlocii.


"Vizăm, în primul rând, o reechilibrare a susţinerii financiare între vechile şi noile state membre, între diferite categorii de agricultori. Vizăm o schemă simplă de susţinere financiară pentru fermele mici şi mijlocii care produc pentru piaţă", susţine Dacian Cioloş.


Comisarul european a mai spus că vor fi introduse şi scheme de susţinere a veniturilor agricultorilor în anii în care fluctuează foarte mult veniturile agricultorilor, ca urmare a variaţiei preţurilor.


Este vorba de crearea unor fonduri mutuale ale fermierilor, inclusiv cu contribuţie financiară europeană.


Acest pachet de propuneri ar urma să fie prezentat în toamna acestui an Consiliului miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană.  

 Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
6 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza