Fermierii protestează din nou la Bucureşti

Fermierii care protestează în apropierea Palatului Parlamentului cer mai multe măsuri de sprijin pentru creşterea animalelor.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste o mie de fermieri s-au adunat, din toată ţara, în apropierea Palatului Parlamentului, din Bucureşti, unde protestează zgomotos de dimineaţă, cu fluiere şi talăngi.

Ei cer autorităţilor mai multe măsuri de sprijin pentru creşterea animalelor, creşterea subvenţiilor sau protecţie în cazul fluctuaţiilor la preţul de achiziţie a laptelui, declarându-se nemulţumiţi de promisiunile pe care le-au primit de la Ministrul Agriculturii la ultima întâlnire.

Aceştia ar urma să pornească în marş spre sediul Guvernului, din Piaţa Victoriei.

Reporterul Radio România Actualităţi, Florentina Varga, transmite că oamenii sunt foarte supăraţi, s-au îmbrâncit la un moment dat cu jandarmii şi au vărsat lapte proaspăt în stradă.

"La 40 de bani kilogramul de lapte, este posibil aşa ceva?"

"E posibil să stai cu 15/.../ din 700 kile în prag şi să n-ai unde să dai?"

"N-am venit aici ca să fim nişte oameni ai străzii! Suntem oameni muncitori, muncim enorm. Am venit de la Cugir", spun protestatarii. 

"Prima revendicare este suspendarea aplicării vânzării pământurilor către străini. A doua: reviziunea de urgenţă a Legii pajiştilor din România şi promovarea de urgenţă a legii privind etichetarea laptelui şi produselor lactate şi, bineînţeles, aprobarea de urgenţă, astăzi, în Comisia de Agricultură, privind vânzarea de produse agricole şi poziţionarea şi rafturile şi taxele din hipermarket", a spus  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine, Claudiu Frânc, în dialog cu reporterul RRA, Florentina Varga.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza