Fenechiu: România începe să arate din ce în ce mai mult ca un stat poliţienesc

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu susţine că preşedintele suspendat Traian Băsescu instigă instituţii ale statului împotriva poporului şi că România începe să semene cu un stat poliţienesc.

Adăugat: 13 August 2012
Ultima actualizare:13 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Relu Fenechiu a susţinut, luni, într-o conferinţă de presă, că preşedintele suspendat Traian Băsescu este cel care instigă instituţii ale statului şi încearcă în acest fel "o lovitură de stat", acuzând mutarea competiţiei politice "pe terenul justiţiei".
    
"Traian Băsescu îşi foloseşte acum toate resursele instituţionale, bineînţeles informale, pentru a rămâne la putere împotriva voinţei a opt milioane de români. De fapt, acum asistăm la o încercare de lovitură de stat, pe care o încearcă Traian Băsescu", a susţinut Fenechiu.
    
Fenechiu spune că preşedintele suspendat ar instiga instituţii ale statului împotriva unor categorii de cetăţeni în scopul de a stârni frica.
    
"Constatăm că ultima soluţie la care Traian Băsescu recurge în aceste zile este să stârnească frica. Frica este singura armă pe care Traian Băsescu o mai mare la dispoziţie după ce 7,5 milioane de români i-au spus să plece acasă. Frica nu are ce căuta în democraţie, se ştie că regimurile dictatoriale sunt cele care au dorit să supravieţuiască prin propagarea unui sentiment de teamă, dar toate au sfârşit prin a fi înlăturate.  Îi cerem ferm lui Traian Băsescu să înceteze cu instigarea instituţiilor statului împotriva propriului popor, să înţeleagă că nu există nicio instituţie a statului mai puternică decât opt milioane de români", a susţinut Fenechiu.
    
Vicepreşedintele PNL a precizat că USL este îngrijorată de mutarea competiţiei politice "pe terenul justiţiei" şi de implicarea "instituţiilor de forţă" în soluţionarea unui subiect de natură politică.
    
"Parchetul ridică mai nou acte de la Curtea Constituţională a României, CSM-ul sesizează Inspecţia Judiciară împotriva unor lideri politici care au exprimat nişte opinii şi au pus nişte întrebări, România începe să arate din ce în ce mai mult ca un stat poliţienesc, în care libertatea de exprimare este pusă sub semnul întrebării, iar persoane publice sunt ameninţate şi un întreg aparat de propagandă deformează realitatea", a adăugat el.
    
Fenechiu a susţinut totodată că votul celor 7,4 milioane de cetăţeni de la referendum reprezintă "o forţă enormă", de care ar trebui să se sperie "toate instituţiile statului pe care Traian Băsescu încearcă să le manipuleze".
    
Vicepreşedintele PNL a mai susţinut că are o reţinere cu privire la imparţialitatea CSM şi a Pachetului, aşteptând să fie inclus şi el în grupul "împotriva cărora se desfăşoară o inspecţie judiciară".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza