Femeile PSD solicită sprijinul noului ministru al muncii

Organizaţia Femeilor Social Democrate adresează un apel noului ministru al muncii, Claudia Boghicevici, ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie din nou acordată familiilor care nu şi-au achitat taxele locale.

Adăugat: 18 Februarie 2012
Ultima actualizare:18 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Femeile din PSD consideră că neacordarea indemnizației poate avea consecinţe foarte grave asupra copiilor din aceste familii, mulţi dintre ei fiind expuşi direct riscului de a nu mai putea fi întreţinuţi.

"Organizaţia Femeilor Social Democrate adresează un apel ferm noului ministru al muncii, Claudia Boghicevici, să solicite modificarea imediată a Ordonanţei Guvernului 124 pe 2011, ca urmare a efectelor dramatice înregistrate asupra familiilor care au cea mai mare nevoie de aceste plăţi”, se precizează într-un comunicat al OFSD.

În document se arată, de asemenea, că în acest moment, ca urmare a ordonanţei mai sus menţionate, a fost sistată plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului către mamele care provin din familii ce nu şi-au putut achita taxele locale.

Indemnizația este un drept al copilului

OFSD atrage atenţia asupra faptului că această indemnizaţie nu este atât un sprijin al familiei, cât un drept al copilului.

"Prin măsura de sistare a plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, acesta din urmă ajunge să fie pedepsit de două ori: o dată, ca urmare a situaţiei financiare grele a părinţilor; a doua oară, ca urmare a deciziei autorităţilor statului, exact acelea obligate să le acorde tot sprijinul. Indemnizaţia pentru creşterea copilului trebuie să fie o măsură pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, de sprijin a familiilor şi nu una de persecutare a acestora. În condiţiile scăderii dramatice a natalităţii în România, măsurile contradictorii, precum şi criteriile arbitrare şi adesea abuzive impuse de guvern pentru acordarea ajutoarelor sociale nu fac decât să descurajeze tot mai multe familii, forţându-le spre decizia de a nu mai avea copii", se arată în comunicatul femeilor social-democrate.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
18 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza