Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ ameninţă cu proteste

Liderul sindical Simion Hăncescu a afirmat că, în cazul în care problemele actuale din învăţământ nu vor fi rezolvate de către guvernanţi, vor trece la proteste.

Adăugat: 1 Februarie 2018
Ultima actualizare:1 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ
trimite pe mail

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ readuc în atenţie probleme considerate majore în educaţie.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, ei au reclamat reducerea posturilor din sistem, dar şi salariile foarte mici ale profesorilor.  

Liderul sindical Simion Hăncescu a afirmat că, în cazul în care problemele actuale din învăţământ nu vor fi rezolvate de către guvernanţi, vor trece la proteste.

"Principalele nemulţumiri ale sindicatelor din învăţământ sunt legate, în primul rând, de salarizare. Învăţământul este poziţionat inacceptabil de jos. Din păcate, fără o salarizare corespunzătoare, nu putem avea pretenţia să atragem către învăţământ tineri performanţi. Ar urma ca un dascăl tânăr să ajungă în anul 2022 la un salariu de 2.400 net, total insuficient. Sunt multe situaţii în ţară, primim semnale, în care se taie posturi, rămân şcoli fără posturi unice, avem situaţii în care oamenii nu-şi primesc salariile, pentru că au plecat contabilii, erau pe posturi unice şi nu are efectiv cine să facă statele de plată. Noi am hotărât în Colegiul Liderilor, de ieri, ca să trimitem lista cu problemele pe care le avem în învăţământ guvernanţilor, să le dăm un termen, să ne întâlnim, să vedem care este viziunea lor, în funcţie de cât de receptivi vor fi guvernanţii vom vedea. Dacă nu vor fi receptivi, nu avem altă armă decât a începe protestele", a spus Simion Hăncescu. 

Hăncescu a adăugat că în acest an, educaţia a primit 27 de miliarde de lei, bani care reprezintă 3,5 % din PIB, aproape jumătate din cât prevede legea, în condiţiile în care media europeană este de 5,4 procente, notează redactorul Radio România Actualităţi, Felicia Mocanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza