Federaţia pentru Apărarea Pădurii cere respingerea proiectului privind reorganizarea Romsilva

Federaţia pentru Apărarea Pădurii cere Guvernului României să respingă un proiect de hotărâre privind reorganizarea Regiei Romsilva, pe care-l consideră dăunător pentru evoluţia fondului forestier naţional.

Adăugat: 4 Decembrie 2014
Ultima actualizare:4 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit redactorului RRA, organizaţia, din care fac parte reprezentanţi ai angajaţilor, ai patronatelor şi specialişti, atrage atenţia că noul mod de organizare propus, fundamentat pe guvernanţa corporatistă, nu este nici potrivit în cazul Regiei Naţionale a Pădurilor, nici recomandat de forurile europene.

Preşedintele Federaţiei, Marian Stoicescu susţine că "nicăieri în lume, nu se aplcă o guvernanţa corporativă, la păduri".

"Nicăieri în lume - nu numai în Uniunea Europeană sau în Europa - nicărieri în lume, nu se aplică guvernanţa corporativă, la păduri. Este o formă de management, care se aplică de unele state, în vederea salvării de la faliment a unor întreprinderi de stat, ceea ce nu era cazul la noi, la Regia Naţională a Pădurilor, care administrează pădurile statului şi nu numai pădurile statului, dar şi un milion de hectare din pădurile private", a spus el.

În opinia acestuia Romsilva trebuie să asigure un "management forestier durabil".

"Regia Naţională a Pădurilor trebuie să asigure un management forestier durabil, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă în vedere toate funcţiile pădurii: funcţia economică, funcţia socială şi funcţia ecologică, pentru că, în felul acesta, se împiedică alunecările de teren, producerea de inundaţii de torenţi. Se împiedică apariţia deşertificării, a avalanşelor. Or, aceste funcţii, funcţia ecologică şi funcţia socială, sunt funcţii în care trebuie să se investească", consideră Marian Stoicescu.Autor:
George Nuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza