Familia Regală a României, colindată de Crăciun

Câteva sute de persoane au colindat Familia Regală a României, la castelul de la Săvârşin, fiind deja o tradiţie ca dubaşii, preferaţii regelui, să colinde în Ajunul Crăciunului.

Adăugat: 25 Decembrie 2013
Ultima actualizare:25 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Familia Regală
trimite pe mail

UPDATE  Casa Regală a României a transmis mesajul adresat românilor de Majestatea Sa Regele Mihai I cu ocazia Crăciunului.

"Zilele acestea, Castelul de la Săvârşin răsună de colinde, de freamăt şi de pregătiri. Întreaga societate românească priveşte Săvârşinul de Crăciun ca pe o parte a propriului lor cămin. Sunt sigur că de undeva din ceruri Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun şi un părinte pentru fiecare dintre români. Tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petreceţi Crăciunul în alte ţări ale lumii, ca şi celor care vă aflaţi în misiuni ce fac cinste României, vă doresc sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie! Aşa să ne ajute Dumnezeu!".

Regele Mihai îşi petrece sărbătorile de Crăciun, ca în fiecare an, la castelul de la Săvârşin din judeţul Arad.

Familia Regală va participa la slujba oficiată la Biserica Ortodoxă din localitate,  transmite Radio Timişoara.

Marţi, câteva sute de persoane au colindat Familia Regală a României, la castelul de la Săvârşin, fiind deja o tradiţie ca dubaşii, preferaţii regelui, să colinde în Ajunul Crăciunului.

Ceata de dubaşi a fost condusă de primarul comunei, Ioan Vodicean.

"Majestatea Voastră, Alteţele Voastre Regale, pot să mărturisesc că de câţiva ani suntem cea mai privilegiată comunitate, pentru că doar noi avem privilegiul de a colinda pe Majestatea Sa Regele şi pe Alteţele Voastre Regale", a spus Ioan Vodicean.

Colindătorii au fost primiţi în curtea de la intrarea pe domeniul regal, ce a fost reamenajată, iar principesa Margareta şi-a exprimat bucuria că în fiecare an se adună tot mai mulţi oameni pe domeniul de la Săvârşin.

"În fiecare an este un moment special, mai ales acum că s-a refăcut curtea, cum aţi văzut, şi nu mai este pe jos noroi, şi au venit mai multe persoane, am impresia că din ce în ce mai mulţi", a spus Principesa Margareta.

La Săvârşin se află Regele Mihai, Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Elena şi Principele Nicolae. Regina Ana este singura care lipseşte, deoarece îşi petrece Crăciunul în Elveţia.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza