FADERE cere președintelui să discute cu Guvernul din Marea Britanie situaţia românilor

Preşedintele Fedreaţiei, Daniel Tecu, , afirmă că mai mulţi români i-au spus că sunt îngrijoraţi de viitorul lor în Marea Britanie.

Adăugat: 26 Iunie 2016
Ultima actualizare:26 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Federaţia asociaţiilor de români din Europa cere preşedintelui Klaus Iohannis şi executivului să înceapă de urgenţă discuţii cu guvernul din Marea Britanie în care să negocieze situaţia românilor care au ales să lucreze în această ţară.

Preşedintele Fedreaţiei, Daniel Tecu, afirmă, într-un comunicat de presă, că mai mulţi români i-au spus că sunt îngrijoraţi de viitorul lor acolo, iar unii susţin chiar că au fost chiar agresaţi şi li s-a spus să plece în ţara lor dacă nu au cetăţenie engleză.

''Joi, în urma unui referendum, Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană. În acest moment, în Marea Britanie locuiesc mai mult de 300.000 de români. Majoritatea dintre ei lucrează în specialităţi înalt calificate şi sunt apreciaţi de poporul englez. Am vorbit în ultimele zile cu mai mulţi români care s-au arătat îngrijoraţi de viitorul lor acolo. Unii dintre ei chiar mi-au povestit că au fost agresaţi şi li s-a spus să plece în ţara lor dacă nu au cetăţenie engleză. Este foarte important ca statul român să ia în serios situaţia acestei comunităţi şi să apere drepturile lor'', a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE, potrivit  comunicatului de presă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza