Facturile la gaze naturale, mai mici începând de astăzi

Prețul reglementat al gazelor pentru consumatorii casnici va scădea în două etape.

Adăugat: 1 Mai 2016
Ultima actualizare:1 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Facturile de gaze naturale ale populaţiei vor fi, de astăzi, mai mici, în medie cu 1,5%, în principal ca urmare a reducerii tarifelor de distribuţie.

Este posibil ca în curând să mai fie aplicată o reducere a preţurilor, pentru că evoluţiile internaţionale ar impune devansarea liberalizării totale a pieţei gazelor, a explicat pentru RRA Daniel Apostol, secretarul general al Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră.

"Populaţia se poate bucura că preţul gazelor pentru consumatorii casnici va scădea în două etape diferite din două motive diferite. În primul rând, de la 1 mai, preţul reglementat al gazelor plătit de populaţie suferă o primă scădere, între două şi trei procente. Nu este o scădere majoră, este o scădere în termeni nominali mică. Este datorată diminuării cu 6% a tarifelor de distribuţie a gazelor. Este ceea ce anunţa chiar Nicolae Havrileţ, preşedintele ANRE. Pe de altă parte, este posibilă o a doua scădere a preţului gazelor pentru populaţie, ca efect al liberalizării timpurii. Se impune datorită preţurilor internaţionale pe piaţa gazelor care sunt astăzi mai mici decât preţul reglementat. Diferenţa de la 60 - 62 de lei pe metru cub până la 72 de lei, care este preţul reglementat. Se impune dereglementarea preţului în folosul, în beneficiul populaţiei", a spus Daniel Apostol.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza