Facilităţi pentru restanţierii la creditele pentru locuinţe. Află condiţiile

Posesorii de credite pentru locuinţe care au restanţe la plată şi un venit net maxim de 3 mii de lei, vor putea beneficia de un program guvernamental de transformare a creditelor din valută în lei.

Adăugat: 19 Martie 2015
Ultima actualizare:19 Martie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Măsura face parte dintr-un proiect de lege postat pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice.

Proiectul s-a aflat ieri pe agenda şedinţei de guvern sub forma unei ordonanţe de urgenţă, dar, la cererea premierului, a fost transformat în proiect de lege.   eporter:

Beneficiarii acestui proiect trebuie să aibă restanţe la plată mai mici de 60 de zile şi venitul net maxim de 3 mii de lei.

În plus, este vorba de acele credite care au crescut cu peste 50% de la data contractării.

După aplicarea conversiei, băncile vor face o reducere de 15%, iar statul va oferi garanţii în valoare de 50% în limita unui plafon de 1 miliard de lei.

Clienţii care au credite în franci elveţieni cheamă băncile la negocieri

Între timp, reprezentanţii creditorilor în franci elveţieni au în continuare nemulţumiri şi cheamă băncile la negocieri colective, având în vedere că cele individuale nu s-au dovedit o alternativă.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi-a asumat rolul de mediator în negocierile dintre instituţiile bancare şi clienţi. 

"Au mărit dobânda cum şi-au dorit ei, fără să anunţe şi fără să demonstreze cu o formulă. Modificarea marjei fixe a dobânzii, băncile profitând de necunoaşterea consumatorilor. Şi în fiecare zi o să facem câte un proces verbal şi o sancţiune contravenţională pentru bănci", a arătat, Marius Dunca, preşedintele ANPC.

Proiectul amintit vine după ce aprecierea puternică a francului eleveţian, din ultima perioadă, a dus la proteste ale creditorilor, în mai multe oraşe din ţară.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza