Facilităţi fiscale pentru români acordate de la sfârşitul anului

Cumpãrãtorii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, şi vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrãri de reabilitare a locuinţelor.

Adăugat: 26 Iulie 2010
Ultima actualizare:26 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a spus că  proiectul de lege care prevede aceste facilitãţi va fi finalizat la începutul lunii septembrie şi aplicat din trimestrul IV al acestui an sau începând cu anul viitor.  


Potrivit proiectului, cumpãrãtorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat, în schimbul bonurilor fiscale, o parte din banii cheltuiţi şi vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrãri de reabilitare a locuinţelor.


Actul normativ prin care vor fi introduse aceste facilitãţi se aflã în lucru la Ministerul Finanţelor şi va fi finalizat la începutul lunii septembrie - a anunţat premierul Emil Boc duminică seara, la Postul Public de Televiziune. 


"În primul rând, se va stabili un plafon în sumã de bani pânã la care se pot aduce bonuri fiscale şi, doi, se va stabili un procent din acele bonuri fiscale care se returneazã oamenilor, într-o formã sau alta. Obiectivul meu ar fi ca mãsura sã intre în vigoare cu trimestrul IV al anului 2010, cel mai târziu la 1 ianuarie 2011. Totul va depinde de modul în care vom reuşi s-o implementãm din toate punctele de vedere", a spus Emil Boc.


Potrivit primului ministru, facilitãţile destinate cumpãrãtorilor vor contribui la combaterea micii evaziuni fiscale. 


Garda Financiarã a anunţat cã în primul semestru al acestui a suspendat activitatea a peste 3.500 de firme pentru nedotarea cu case de marcat electronice şi pentru neemiterea bonurilor fiscale, numãr aproape dublu faţã de cel al agenţilor economici suspendaţi din aceleaşi motive în perioada ianuarie-iunie 2009.


Facilităţi privind deducerile fiscale  au fost anunţate de premierul Emil Boc, după şedinţa de guvern de săptămâna trecută.


Premierul a apreciat că astfel poate fi contracarată evaziunea fiscală. Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Angela Bârgăoan
Adăugat:
26 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza