Extremistul de etnie maghiară, în arest preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila, un cetăţean român de etnie maghiară, reţinut de procurorii DIICOT.

Adăugat: 2 Decembrie 2015
Ultima actualizare:2 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta ar fi intenţionat să detoneze o bombă la manifestaţia de 1 Decembrie, de ieri, de la Târgu Secuiesc.

Anchetatorii au găsit la percheziţii explozibili, materiale şi echipamente militare sofisticate.

Beke Istvan Attila este un membru marcant al unei structuri naţionalist-extremiste de tineret din Ungaria - Mişcarea de Tineret "64 de Comitate", care a respins acuzaţiile autorităţilor române.

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism mai precizează că bărbatul pe care l-au reţinut este un membru marcant al filialei din România a unei organizaţii naţionalist-extremiste din Ungaria, numită Mişcarea de Tineret 64 de Comitate.

"Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii D.I.I.C.O.T. cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", menţionează comunicatul DIICOT.

AICI COMUNICATUL INTEGRAL AL DIICOT

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a condamnat intenţia actului de violenţă ce urma să fie pus în practică, precizând că Uniunea se delimitează ferm de manifestările extremiste.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
2 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza