Expoziţie "România în Afganistan" realizată de corespondenţii Radio România

Expoziţia de fotografii realizate de corespondenţii de război ai Radio România, Radu Dobriţoiu, Mario Balint şi Ilie Pintea este deschisă la sediul Radio România.

Adăugat: 24 Octombrie 2014
Ultima actualizare:24 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Corespondenţii de război ai Radio România. Ilie Pintea (stânga), Mario Balint (mijloc) şi Radu Dobriţoiu (dreapta)
trimite pe mail

"România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american". Acesta este numele expoziţiei care a fost  vernisată astăzi în foaierul Sălii Radio.

Expoziţia cuprinde 50 de fotografii realizate de corespondenţii de război ai Radio România.

Aceste mărturii vizuale se întind de la prima prezenţă românească în baza din Kandahar, Afganistan, realizate de Mario Balint şi Radu Dobriţoiu, până la instantanee cu ultimul batalion românesc de manevră, surprinse de Ilie Pintea.

 Expoziţia poate  fi vizitată până pe 5 noiembrie.

România "a dovedit doar curaj şi nici o ezitare"

Prezent la vernisajul expoziţiei, însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson a afirmat că este onorat să participe la eveniment şi a mulţumit Radio România pentru că a organizat această expoziţie şi pentru că "ne reaminteşte de activitatea noastră extraordinară din Afganistan".

"Fără îndoială, România a demonstrat forţă, abilitate şi curaj extraordinare în cei peste 10 ani de misiune în Afganistan. Aşa cum a spus vicepreşedintele Biden în timpul vizitei sale în România, nicio misiune nu a fost prea periculoasă pentru trupele române. El a spus că România a dovedit doar curaj şi nici o ezitare", a afirmat Dean Thompson.

Oficialul a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA, afirmând că "NATO e o alianţă mai puternică având România printre membri".

Discursul însărcinatului cu afaceri al SUA, Dean Thompson

Foto: Alexandru Dolea. Invitaţi la expoziţia "România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american".

Afganistanul este un stat cu perspective democratice reale, iar acest lucru se datorează şi soldaţilor români care au luat parte la operaţiunile Alianţei Nord-Atlantice, iar participarea ţării noastre nu se va opri aici, afirmă secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Externe, Bogdan Aurescu, prezent la vernisajul expoziţiei.

AUDIO Interviu cu colegul nostru, Radu Dobriţoiu, invitat la "Apel matinal". Realizator: Elena Marinescu

Foto: "România în Afganistan - 12 ani de parteneriat strategic româno-american". Sursa: romania-actualitati.ro

Pentru a-i onora pe Mario Balint, Radu Dobriţoiu şi Ilie Pintea, dar şi Radio România, care a fost permanent alături de militarii români dislocaţi începând cu 2002 în teatrul de operaţiuni NATO din Afganistan, la eveniment au fost prezenţi Bogdan Aurescu, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe, Dean Thompson, Charge d'affaires ad-interim al Ambasadei SUA, François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, consilierul prezidenţial Iulian Chifu.

Ofiţeri de rang înalt din armatele aliate, dar mai ales cei din MAPN au apreciat iniţiativa Radio România şi a reporterilor de război ai postului public: General Lucian Foca - Comandantul Diviziei 2 Buzău, Colonel Dan Ionescu - Comandantul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab/ Scorpionii Roşii, Colonel Gabriel Toma - Şef Stat Major Divizia 1 Infanterie.

Mai multe detalii pe site-ul romania-actualitati.roAutor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza