Explicațiile ministrului Teodorovici în legătură cu salariile bugetarilor

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a oferit, astăzi, explicaţii în legătură cu salariile bugetarilor după transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajaţi.

Adăugat: 6 Februarie 2018
Ultima actualizare:6 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici
trimite pe mail

Eugen Teodorovici a făcut precizări la modul general în ceea ce privește creșterea sau scăderea salariilor, menționând că toate răspunsurile la întrebările celor care sunt vizați vor veni după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, pe care o va susține ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu.

El  a adăugat că salariul a crescut și pentru cei care nu aveau nevoia cea mai mare, adăugând că lucrurile pot fi îndreptate pe parcurs, întrebat fiind despre cei 20.000 de angajați din ministere care pot avea salarii reduse cu până la 40%.

Obligația Ministerului Finanțelor este să asigure partea de impact bugetar pentru orice măsură pe care o ia Guvernul, declara ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

"N-o să intru eu în discuția pe partea de salarii. Sunt convins că doamna ministru Olguța Vasilescu, care a lucrat această lege, o lege extrem de complexă, va da toate aceste răspunsuri. Că vorbim de Legea salarizării, că vorbim de Legea pensiilor, că vorbim de orice alte, nu știu, scheme de ajutor de stat, finanțări, cofinanțări, corecţii financiare, ceea ce primarii astăzi solicită din partea Guvernului, cheltuieli de funcționare, cheltuieli pentru proiectele aflate în derulare și nu numai, revin după ce lucrurile sunt clare la nivelul ministerelor de linie, revin Ministerului de Finanțe pentru a asigura acel impact bugetar și, desigur, va spune foarte clar perioada în care se poate o măsură sau alta aplica", a spus Eugen Teodorovici.

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici declara că pentru angajații din sectorul IT se va găsi rapid o soluție pentru ca salariile acestora să nu scadă.

Propunerea va fi prezentată în primă fază premierului Viorica Dăncilă și apoi va fi discutată joi, în ședința de guvern.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza