Explicaţiile ministrului Florin Cîţu, despre măsurile economice

Sprijinul de stat pentru şomanul tehnic se va acorda companiilor afectate direct pentru implementarea ordonanţei militare care a suspendat activităţile în restaurante, baruri, cafenele, precizează autorităţile.

Adăugat: 20 Martie 2020
Ultima actualizare:20 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O altă categorie este cea a companiilor cu încasări mai scăzute, cu cel puţin 25%. 30 miliarde de lei sunt puşi la dispoziţie de Guvern, într-o primă etapă, pentru a ajuta companiile din ţară să lupte împotriva crizei economice aduse de pandemia coronavirus.

Într-o postare video, ministrul de finanţe a explicat aseară două dintre măsurile luate de guvern. 

Florin Cîţu: Dacă eşti IMM şi ai fost afectat în această perioadă de criză, poţi să mergi la o bancă, să-ţi iei o linie de credit pentru investiţii, pentru capital de lucru. Dobânda este subvenţionată 100% de stat pentru perioada de stare de urgenţă şi câteva luni după aceea, iar creditele sunt garantate până la 90%, în funcţie de mărimea creditului. A doua măsură este aceea care se referă la şomaj tehnic. Dacă ai o companie care a fost afectată de declararea stării de urgenţă şi activitatea ţi-a fost oprită total sau parţial şi decizi împreună cu angajaţii că vrei să beneficiezi de şomaj tehnic, statul plăteşte 75% din salariul de bază, dar nu mai mult decât 75% din salariul mediu pe economie. Toate informaţiile le veţi găsi la oficiile judeţene de forţă de muncă.  ealizator: O altă măsură este rambursarea rapidă a taxei pe valoare adăugată. Aceasta va fi returnată către companii, în martie şi aprilie, reprezentând o injecţie de aproape 10 miliarde de lei lichidăţi pentru ca firmele să îşi plătească facturile, furnizorii şi angajaţii.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza