Exit-polluri: Partidul Conservator, pe locul I la alegerile din Marea Britanie

Partidul Conservator este pe locul I la alegerile din Marea Britanie, poziție confirmată de toate sondajele.

Adăugat: 9 Iunie 2017
Ultima actualizare:9 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Theresa May
trimite pe mail

UPDATE Rezultatele parţiale ale alegerilor anticipate din Marea Britanie arată că Partidul Conservator riscă să piardă majoritatea în parlament.

Alegerile fuseseră convocate de premierul Theresa May pentru a-şi consolida controlul asupra legislativului, în vederea negocierilor pentru Brexit.

În Marea Britanie s-au închis urnele la alegerile parlamentare anticipate, considerate cruciale pentru că partidul câştigător va negocia ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

Corespondență din Londra. Pavel Ionescu:

Avem anunţate exit-pollurile pe mai multe canale de televiziune.

În mod tradiţional, în Marea Britanie sunt trei televiziuni care transmit rezultatele numărătorii paralele: BBC, Sky News şi ITV.

În momentul de faţă ştim următoarele lucruri: Partidul Conservator este pe locul I, ceea ce toate sondajele au  confirmat.Deţin 314 locuri, în scădere însă faţă de cele 331 de acum.

Pe locul al doilea sunt laburiştii, cu 266 de voturi. Aceştia cresc faţă de cele 232 pe care le aveau în precedentul parlament.

Pe locul trei sunt naţionaliştii scoţieni cu 34 de locuri şi ei în scădere, iar pe locul 4 liberal-democraţii cu 14 locuri, 14%, în creştere.

Trebuie spus că ultimele exit-polluri, cele din 2015 nu au fost foarte exacte, aşa că cea mai importantă este numărătoarea voturilor, care de abia începe şi va continua în ritm alert toată noaptea.

În momentul de faţă ştim următoarele lucruri: Partidul Conservator este pe locul I, ceea ce toate sondajele au confirmat. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/m_britanie_primele_exit_pollurile_anunta_castigator_partidul_conservator-103542#sthash.OkiYVHtc.dpuf


Autor:
Pavel Ionescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza