Exerciţiu militar româno - american pentru apărarea litoralului românesc

Sute de militari români şi americani sunt prezenţi în poligonul de la Capul Midia, unde au loc lansări de rachete antiaeriene Stinger şi trageri cu obuziere de 88 mm şi cu armamentul de infanterie.

Adăugat: 20 Martie 2017
Ultima actualizare:20 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Marea Neagră continuă exerciţiul militar româno - american ce are ca scop apărarea litoralului românesc şi a zonelor urbane în cazul unui atac dinspre mare.

Participă forţe aeriene, terestre şi navale, iar astăzi sunt efectuate trageri cu rachete antiaeriene din poligonul de la Capu Midia, după cum transmite corespondenta RRA Mona Constantinescu. 

Sute de militari români şi americani sunt prezenţi  în poligonul de la Capul Midia, unde au loc lansări de rachete antiaeriene Stinger şi trageri cu obuziere de 88 mm şi cu armamentul de infanterie.

Tragerile sunt executate de partenerii americani, cât şi de români.

Infanteriştii americani au executat trageri cu rachete Stinger, iar batalionul de infanterie marină cu obuzierele de 82 de mm.

Militarii au intrat apoi în poligonul de infanterie, unde au executat trageri cu pistoalele din dotarea forţelor navale române şi a infanteriei marine americane.

Tragerile de astăzi se desfăşoară în cadrul exerciţiului Spring Storm - 17, al cărui scenariu se bazează pe elementele unei operaţiuni colective, un raid amfibiu, în condiţiile unei ameninţări hibride cu forţe convenţionale şi paramilitare la litoralul Mării Negre.

Ca o noutate, în cadrul exerciţiului sunt prezente şi două echipe de militari români şi americani femei, care s-au pregătit în comun pentru tragerile cu armamentul de infanterie.Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza