Exerciţiu militar de amploare la Marea Neagră

Proceduri de luptă antisubmarin şi împotriva ameninţărilor de la suprafaţă, dar şi exerciţii de luptă antiaeriană sunt programate timp de patru zile în Marea Neagră.

Adăugat: 12 Mai 2017
Ultima actualizare:12 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sute de militari români, britanici şi americani, alături de nave şi avioane de luptă, se vor antrena, de astăzi, timp de patru zile, în Marea Neagră.

La exerciţii participă şi un distrugător american dotat cu lansatoare de rachete de croazieră.

Fregata "Regele Ferdinand", Dragoarele Maritime "Locotenent Dimitrie Nicolescu" şi "Lupu Dinescu", împreună cu distrugătorul american USS "Oscar Austin" vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă.

De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Typhoon, din partea Forţelor Aeriene Britanice.

Distrugătorul USS "Oscar Austin" este dotat cu lansatoare de rachetă de croazieră Tomahawk, cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare, torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarului pe o rază de peste 1000 de kilometri.Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza