Exerciţiu militar al Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli, în România

Peste 1000 de militari din 25 de ţări membre NATO participă, în Poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, la un exerciţiu militar organizat în premieră la noi în ţară de Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli.

Adăugat: 20 Iunie 2015
Ultima actualizare:20 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este pentru prima dată când structuri ale unui Comandament Aliat Întrunit sunt dislocate în România şi tot în premieră este exersat trasnferul comenzii şi controlului Forţei de Răspuns a NATO spre o locaţie temporară.

O aeronavă militară de mari dimensiuni cu 115 militari NATO la bord a aterizat astăzi pe aeroportul internaţional din Sibiu.

Este cel mai mare transport de forţe reprezentând Comandamentul aliat întrunit de la Napoli, care organizează în aceste zile în poligonul de la Cincu, judeţul Braşov, exerciţiul Trident Just.

La acesta participă peste 1000 de militari din 25 de ţări membre ale NATO. 

Comandantul adjunct al forţelor aliate reunite din Napoli şi comandant al exerciţiului Trident Just, gen lt Michael Day, a explicat de ce a fost aleasă România pentru desfăşurarea exerciţiului militar.

"În primul rând vrem ca toţi să înţeleagă că acesta este un exerciţiu cu orientare defensivă. Este despre ceea ce NATO trebuie să facă şi bineînţeles că România este o componentă importantă a NATO. Acesta este un motiv. În al doilea rând este vorba de transmite un mesaj clar că indiferent unde se află poziţionată ţara aliată pe flancul vestic, NATO este capabilă să răspundă, să sprijine România sau celelalte ţări membre. Şi nu în ultimul rând, a contat oferta şi efortul autorităţilor române cae au făcut posibil ca acest exerciţiu să fie uşor de organizat", a afirmat generalul Michael Day:

Ministrul Apărării, Mircea Duşa va participa luni la aceste exerciţii.

"Aşa după cum ştiţi, anul acesta am organizat foarte multe exerciţii. Sunt măsurile care le-am aprobat la Summit-ul din Ţara Galilor, acelea de reasigurare pe flancul estic. În aceste zile, în Poligonul Cincu începe un alt exerciţiu de pregătire, la care vor participa aproximativ o mie de militari. Este vorba de Comandamentul de la Napoli şi este o premieră pentru că este dislocat în altă parte decât Napoli. Pentru prima dată acest comandament şi toate misiunile exerciţiului se vor conduce de aici de la Cincu. Luni, la ora 10.00, mă voi afla la Cincu", a spus Mircea Duşa.

Astfel, Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli s-a instalat în Poligonul de la Cincu pe toată perioada acestui exerciţiu militar comun, care se desfăşoară până în data de 28 iunie.

Un transport cu reprezentanţi ai forţelor participante la acest exerciţiu militar NATO va sosi astăzi, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, la bordul unei aeronave de tipul Boeing C-17 Globemaster III.

Este cea mai mare aeronavă militară de transport care a folosit vreodată infracstuctura aeroportuară de la Sibiu.Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza