Exerciții militare NATO în Olanda

La baza militară din Leeuwarden, începe exerciţiul "Frisian Flag", operaţiune internaţională de amploare, la care participă avioane militare din șase state.

Adăugat: 13 Aprilie 2015
Ultima actualizare:13 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Olanda încep, astăzi, noi exerciţii militare ale Alianţei Nord-Atlantice.

Antrenamentele forţelor NATO s-au intensificat în ultimul an ca urmare a crizei din Ucraina, în condiţiile în care Alianţa doreşte să îi transmită un semnal Federaţiei Ruse că este pregătită să răspundă la o eventuală agresiune împotriva unui stat membru din estul Europei.

La baza militară din Leeuwarden, în Olanda, începe astăzi exerciţiul "Frisian Flag", operaţiune internaţională de amploare, la care participă avioane militare din Finlanda, Germania, Spania, Polonia, Olanda şi Statele Unite ale Americii.

Săptămâna trecută, 12 avioane F-15 americane au fost aduse în Olanda.

Acestea au participat deja la câteva exerciţii cu avioane olandeze F-16.

Exerciţiile se desfăşoară deasupra Mării Nordului, în scenarii ofensive şi defensive realiste.

Obiectivul operaţiunii este consolidarea cooperării forţelor aviatice în interiorul NATO, dar şi în afara organizaţiei nord-atlantice, cooperare care se dovedeşte esenţială într-o intervenţie ca cea, de exemplu, din Irak.

Dacă aceste exerciţii îi vor impresiona pe ruşi rămâne de văzut. SUA vor să arate, însă, ţărilor europene că sunt un partener NATO pe care se pot baza.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza