Exerciții militare de amploare pe teritoriul României în 2017

În 2017, pe teritoriul României, se vor desfăşura exerciţii militare de amploare, cu participarea a 20.000 de soldaţi din ţări NATO,

Adăugat: 6 Aprilie 2017
Ultima actualizare:6 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe exerciţii militare de amploare se vor desfăşura anul acesta pe teritoriul României, iar cel mai complex dintre acestea va reuni 20 de mii de militari din ţări ale Alianţei Nord-Atlantice.

Într-un interviu pentru postul nostru de radio, realizat de Radu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a precizat că aceste aplicaţii vor fi bilaterale, conduse de Statele Unite ale Americii sau multinaţionale.

"Din informaţiile pe care le deţinem, în vârful, să zic aşa, maxim al unui moment în exerciţiile din acest an, s-ar putea să fie undeva la peste 20.000 de soldaţi în acelaşi moment, în acelaşi exerciţiu. Vreau să specific de la bun început faptul că discutăm de exerciţii care nu fac altceva decât cresc interoperabilitatea forţelor şi creşterea calităţii sub o comandă unică a acestor exerciţii şi sunt doar cu scop defensiv pe teritoriul României, aliaţi din cadrul NATO extrem de importanţi - aş vrea să amintesc doar câţiva, ca şi importanţă, bineînţeles, SUA, care vor şi conduce o parte din aceste exerciţii; Germania; UK; Canada; Polonia; Bulgaria ş.a.m.d", a spus Gabriel Leş.

În această seară, de la ora 21:05, invitatul emisiunii "Euroatlantica" de la Radio România Actualităţi este ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza