Executivul a aprobat creșterea veniturilor unor pensionari

Guvernul Grindeanu a aprobat unele măsuri care vor aduce creşteri ale veniturilor unor pensionari care au fost încadraţi în grupe speciale de muncă.

Adăugat: 5 Mai 2017
Ultima actualizare:5 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De această măsură a executivului vor beneficia pensionarii din sistemul public de pensii care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I sau a II-a de muncă sau care au muncit în condiţii deosebite sau speciale şi care nu au beneficiat de majorarea punctajelor anuale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, recalcularea acestor pensii se va realiza din oficiu, în două etape, începând cu luna iulie pentru persoanele care au ieşit la pensie în perioada 1990-2001 inclusiv, şi luna decembrie în cazul persoanelor care au ieşit la pensie în perioada 2001-2010.

"Se aplică o majorare cu 50% a punctajelor anuale pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa I sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale şi cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupa a II-a de muncă sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite", a spus Alina Petrescu.

Aviz favorabil pentru Legea salarizării unitare

Miniştrii au dat astăzi şi un punct de vedere favorabil Legii salarizării unitare, a declarat la finalul şedinţei de guvern, Alina Petrescu.

Acest punct de vedere a fost solicitat de către Senat, care este prima cameră care va dezbate proiectul acestei legi.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza