EXCLUSIV RRA: Peste jumătate din angajații de la stat au salariul minim pe economie

Administrația Publică are în acest moment 57% angajați cu salariul minim pe economie, a declarat, la Radio România Actualități, Sebastian Oprescu, președintele Sindicatului Funcționarilor Publici.

Adăugat: 25 Aprilie 2016
Ultima actualizare:25 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Invitați în studioul RRA.
trimite pe mail

Salariile trebuie sa tina seama de performanta, productivitate si  sustenabilitate a spus la RRA, in emisiunea "Probleme la zi",  jurnalistul si comentatorul pe probleme economice Daniel Apostol.

Exista multe inechitati si vulnerabilitati ale sistemuui salarial din Romania, a adăugat în aceeași emisiune, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului Functionarilor Publici.

In opinia sa este nevoie acum de un tratament egal pentru bugetari.

Administratia Publica are in acest moment 57% angajati cu salariul minim pe economie, a subliniat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului Functionarilor Publici.

Legislatia in domeniul muncii nu se aplica, motiv de aparitie a multor inechitati salariale.

Functionam acum in Romania fara o Lege a Salarizarii, a mai spus  Sebastian Oprescu.

Petru Dandea , vicepresedintele sindicatului Cartel Alfa, a declarat ca nu sustine initiativa ministerului Muncii privind o Ordonanta de Urgenta, care in opinia sa, muta problemele actuale mai sus pe grila de salarizare.

Anca Dragu, ministrul Finantelor a declarat, pentru RRA, că Guvernul revine asupra calculelor pentru a asigura cresterea salariilor din sistemul public.

AUDIO Emisiunea Probleme la zi, la Radio România Actualități.  Autor:
Victor Caraculacu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza