EXCLUSIV RRA. Incidente în procesul de vot

Corespondenţii Radio România au urmărit procesul electoral în toată ţară şi au aflat de la Birourile Electorale Judeţene ce incidente s-au produs până acum în procesul de votare.

Adăugat: 5 Iunie 2016
Ultima actualizare:5 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procesul electoral a fost oprit timp de o oră, în această după-amiază, în comuna Zorlenţu Mare din judeţul Caraş Severin întrucât secţia de votare a rămas fără buletine de vot.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, numărul buletinelor de vot a fost suplimentat cu 100, astfel încât oamenii să îşi poată exercita dreptul electoral.

Corespondentul RRA, Mario Balint aminteşte că în Zorlenţu Mare sunt pe listele permannete 716 alegători, iar la ora respectivă, din 640 de persoane care votaseră deja, 208 erau de pe liste suiplimentare, întrucât şi-au mutat de curând domiciliul ori reşedinţa în comună.

Dosar penal pentru tentativă de vot multiplu

Poliţiştii din judeţui Prahova i-au întocmit astăzi un dosar penal pentru tentativă de vot multiplu unei persoane din localitatea Vălenii de Munte, după ce aceasta a fost surprinsă încercând să introducă în urmă două buletine de vot de acelaşi fel, iar la Puchenii Mari, o femeie a fost amendată cu 600 de lei după ce a fost surprinsă fotografiindu-şi buletinul de vot.

Poliţia din judeţul Galaţi instrumentează de asemenea două cazuri: al unui cetăţean care susţine că ar fi fost lovit de un candidat, iar celălalt al unui  primar de comună acuzat că ra fi transportat cu maşina primăriei trei cetăţeni la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei.

Încurcături cu buletinele de vot

În judeţul Constanţa, 20 de buletine de vot din circumscripţia electorală Techirghiol au fost încurcate cu alte 20 destinate localităţii Negru Vodă, iar preşedintele Biroului Electoral judeţean a precizat că buletinele respective vor fi anulate la finalul zilei.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza