EXCLUSIV RRA. Ce spun PNL şi PSD despre alegerile anticipate

PNL vrea alegeri anticipate, dar nu avansează termene clare, în timp ce PSD susţine nevoia de stabilitate guvernamentala interna şi nu exclude anticipatele.

Adăugat: 6 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul National Liberal susţine în continuare varianta alegerilor anticipate dar nu doreşte să impună termene scurte pentru organizarea scrutinului, preciza astazi la RRA, purtatorul de cuvint al PNL Ionuţ Stroe, care a precizat de asemenea ca o perioada tranzitorie poate fi necesara pentru a fi rezolvate urgentele sociale si politice.

El a adăugat ca cerinţele socieăţii româneşti trebuie ascultate, acestea fiind legate direct de performanţele guvernării.

În aceste condiţii PSD, preciza la rândul sau senatorul Liviu Pop, a propus preşedintelui Romaniei un profil de premier al carui mandat politic sa se suprapuna cu masurile de gestionare a unei strategii social - economice  nationale.

PSD susţine nevoia de stabilitate guvernamentala interna şi nu exclude anticipatele, în conditiile in care priorităţile social-democraţilor vizeaza: creşterea salariului minim pe economie, Legea bugetului de stat şi Legea asigurărilor sociale, proiecte care pot fi înaintate către Parlament doar de un guvern validat in plenul legislativului, pentu a se evita situatia in care criza politica ar putea influenta situatia economiei.

AUDIO Radio România Actualităţi, emisiunea "Probleme la zi". Realizator: Alexandra Andon.
 Autor:
Victor Caraculacu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza