Exclusiv: Declaraţie Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe

"România este interesată să fie un participant activ la activităţile de cercetare şi de dezvoltare a unor noi tipuri de echipamente militare care ne interesează şi pe noi."

Adăugat: 15 Mai 2017
Ultima actualizare:15 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe -arhiva foto
trimite pe mail

România vrea ca politica europeană de apărare să fie aplicată cu contribuţii naţionale la diverse operaţiuni militare şi cu finanţare din bugetul Uniunii Europene, a declarat în exclusivitate pentru Radio România, ministrul de externe, Teodor Melescanu, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles.

Principalele teme de pe agendă au fost implementarea Strategiei globale a Uniunii în domeniile Securitate şi Aparare; evoluţiile din Cornul Africii, cu accent pe aspectele politice şi de securitate; relaţiile Uniunii cu Africa şi Parteneriatul Estic.

"România este interesată să fie un participant activ la activităţile de cercetare şi de dezvoltare a unor noi tipuri de echipamente militare care ne interesează şi pe noi. Problema care se pune este că participarea la aceste eforturi implică o contribuţie financiară din partea fiecărui stat, deci inclusiv din partea României, dacă dorim să intrăm în aceste programe de cercetare şi de dezvoltare a unor echipamente militare. Va trebui să evaluăm în ce măsură putem să facem acest lucru şi cam care ar fi costurile pentru noi", a spus Meleşcanu.

O declaraţie obţinută de redactorul RRA Carmen Gavrilă.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza