Exclusiv: Concluziile vizitei premierului Sorin Grindeanu în Israel

"...trebuie să ajungem cu nivelul relaţiilor dintre România şi Israel, din punct de vedere economic, cel puţin la nivelul relaţiilor politice sau cele din domeniul apărării".

Adăugat: 5 Mai 2017
Ultima actualizare:5 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu-foto gov.ro
trimite pe mail

Într-un interviu acordat în exclusivitate corespondentului RRA, Dragoş Ciocârlan, Sorin Grindeanu s-a declarat extrem de mulţumit de rezultatele obţinute după întrevederile avute cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin.

Reporter: Prima impresie.

Sorin Grindeanu: Ţară şi locuri speciale, aşa cum mă şi aşteptam să fie. Mai mult decât atât, sunt pentru prima oară în Israel şi prima mea vizită ca prim-ministru pentru o întâlnire bilaterală este în Israel. E prima vizită pe care o fac, bilaterală, subliniez, e în Israel. E important.

Reporter: Evreul spune: "Mazel tov" - "Să aveţi noroc!"

Sorin Grindeanu: Mulţumesc. Să ştiţi că am nevoie.

Reporter: Concluzii după întreverea cu premierul Netanyahu?

Sorin Grindeanu: În primul rând mulţumesc şi premierului şi preşedintelui. Întâlnirile de până acum au fost extraordinare, arată deschiderea; arată de fapt sau subliniază şi întăreşte de fapt ceea ce ştiam şi noi şi oficialii din Israel şi anume relaţiile dintre statele noastre, relaţiile politice sunt extrem de bune, sunt la nivelul potrivit, sunt la nivelul maxim. De asemenea, relaţiile militare, relaţiile pe partea de intelligence sunt foarte bune. Trebuie să lucrăm pe partea economică, unde trebuie să ajungem cu nivelul relaţiilor dintre România şi Israel, din punct de vedere economic, cel puţin la nivelul relaţiilor politice sau cele din domeniul apărării.

Transcrierea interviului-Agenţia de presă RADOR
 Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza