Evenimente prilejuite de Ziua Culturii Române

Academia Română, Uniunea Scriitorilor şi autorităţile locale şi centrale organizează numeroase evenimente în ţară şi în capitale europene.

Adăugat: 15 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită, astăzi, de ziua de naştere a celui mai mare poet al românilor, Mihai Eminescu, pentru al nouălea an consecutiv.

Academia Română, Uniunea Scriitorilor şi autorităţile locale şi centrale organizează numeroase evenimente în ţară şi în capitale europene.

O sesiune festivă va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, cu participarea preşedintelui Klaus Iohannis, a numeroşi academicieni, a patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi a miniştrilor educaţiei şi culturii, Ecaterina Andronescu şi Daniel Breaz.

Ministrul Culturii a vorbit astăzi şi la Radio România Actutalități despre promovarea culturii româneşti pentru păstrarea şi cultivarea identităţii naţionale.

Daniel Breaz: Cel puţin în prima parte a anului 2019, un an special pentru România, acesta cu preluarea preşedinţiei, vom face toate eforturile astfel încât cultura românească să fie vizibilă şi mai mult pe plan internaţional. Dar avem şi instituţiile din subordine şi instituţiile cu care noi colaborăm, toate acestea fac eforturi astfel încât să putem să scoatem la lumină cât mai mult din cultura românească. Un proces de digitalizare a ceea ce înseamnă cultura, a ceea ce înseamnă istoria, a ceea ce înseamnă muzee în România va fi demarat, astfel încât toţi cei care uneori nu îşi permit o deplasare fizică la o astfel de instituţie să poată să beneficieze de exponatele instituţiei respective şi de tot ceea ce este pus în valoare de instituţia respectivă.

După ştirile de la ora 12:00, Radio România Actualităţi transmite în direct alocuţiunile din debutul evenimentului de la Ateneul Român.

Tot astăzi, Academia Română lansează aplicaţia "Mihai Eminescu, întreaga operă", disponibilă gratuit pe telefoanele inteligente.

Astfel, opera poetului naţional va fi accesibilă de pe telefoanele mobile în format digital.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza