Eveniment RADIO ROMÂNIA. Orchestra Naţională Radio, în concert la Kuala Lumpur

Orchestra Naţională Radio concertează marţi seară pe scena filarmonicii din Kuala Lumpur, în calitatea sa de invitată la "World Summit on Media for Children".

Adăugat: 9 Septembrie 2014
Ultima actualizare:9 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE În capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, se află, marţi, în plină desfăşurare, primul dintre cele două concerte pe care Orchestra Naţionala Radio le are programate în cadrul summitului mondial pe tema educaţiei copiilor prin intermediul media.

Despre importanţa acestui eveniment a vorbit şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

"Interesul pentru cele două concerte ale orchestrei este foarte, foarte mare. Oamenii doresc să asculte o orchestră pe care ei o consideră una dintre cele mai bune orchestre de muzică clasică din Europa şi sunt absolut convins că, la fel ca întotdeauna, orchestra noastră va demonstra că nivelul de performanţă este unul foarte, foarte înalt. E un moment de mândrie pentru noi, or, cred că prezenţa noastră aici şi această potenţială expunere în faţa a multe sute de milioane sau chiar miliarde de telespectatori - pentru că concertul este preluat de Televiziunea Malaeziană şi multe alte televiziuni din Asia - ne arată că suntem din nou, şi o spun cu mândrie, unii dintre cei mai buni în acest domeniu", a afirmat Ovidiu Miculescu.

Cele două concerte se vor derula sub bagheta dirijorului principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Tiberiu Soare, iar pe scena din Kuala Lumpur se vor afla şi doi dintre cei mai apreciaţi solişti ai ansamblului: Gabriel Croitoru la vioară şi Horia Mihail la pian.

Radio România este invitată la unul dintre cele mai importante summituri mondiale pe tema implicării media în dezvoltarea, educarea şi asigurarea bunăstării copiilor, care se desfăşoară, în aceste zile, la Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

Preşedintele director general Ovidiu Miculescu a fost invitat să participe, alături de alţi şefi de mari instituţii de presă din lume, la o dezbatere privind rolul media în educaţia copiilor.  

"Ei nu ne-au invitat aici din politeţe sau cu vreun motiv diplomatic. Organizaţiile puternice aleg medii puternice care vin să pună pe masă expereinţa lor, or Radio România este un astfel de exemplu pozitiv şi aţi văzut şi dumneavoastră, extrem de apreciat. Radio România este un jucător, Radio România produce conţinut, inclusiv, pe această componentă extrem de importantă, culturală şi educativă", a spus Ovidiu Miculescu.

Această participare înseamnă un pas important în contextul extinderii parteneriatelor strategice ale Radio România şi în afara Uniunii Europene de Radio şi are rolul de a sublinia misiunea postului nostru de radio: aceea de a educa prin cultură.

Ca un exemplu al acestei misiuni, Orchestra Naţională Radio va concerta marţi seară şi miercuri seară în cadrul summitului de la Kuala Lumpur, organizatorii considerând cele două concerte ca fiind "atracţia principală" a evenimentului.

AUDIO Preşedintele director General al SRR, Ovidiu Miculescu, despre Orchestra Naţională Radio.

Cele două concerte vor fi înregistrate şi filmate de Radioteleviziunea publică din Kuala Lumpur şi vor fi preluate de toţi membrii Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific (Asia-Pacific Broadcasting Union) - ABU, ajungând la un public potenţial de miliarde de ascultători şi telespectatori, într-un spaţiu geografic ce acoperă jumătate de planetă.

Turneul este organizat de Radio România şi ABU.

World Summit on Media for Children este unul dintre cele mai importante summituri media asiatice pe tema copiilor, fiind prima oară când evenimentul internaţional este organizat pe continentul asiatic, după Melbourne, Londra, Salonic, Rio de Janeiro, Johannesburg şi Karlstadt.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alina Dragomir
Adăugat:
9 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza