EUROPOL: Politiştii românii, lăudaţi pentru profesionalism şi seriozitare

Potrivit unui raport Europol, poliţiştii români care participă la operaţiunile organizației dau dovadă de profesionalism şi seriozitate.

Adăugat: 1 Octombrie 2015
Ultima actualizare:1 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail
În documentul Oficiului de Poliţie al UE, România apare de multe ori menţionată ca partener foarte important în acţiunile acestui organism.

Potrivit corespondentei noastre Claudiei Marcu, poliţiştii români care participă la operaţiunile Europol dau dovadă de profesionalism şi seriozitate.  

Într-un interviu acordat pentru RRA, directorul adjunct al Departamentului Operaţiuni a scos în evidenţă participarea poliţiştilor români la acţiunile Europol.  

Will van Helmert: ”România este unul din partenerii importanţi pe care îi avem, cu care lucrăm foarte mult.”   

Will van Helmert a dat un exemplu concret, într-un caz de abuz sexual al unui copil de nici doi ani.  

”Au fost foarte prezenţi, chiar şi în week-end au lucrat împreună cu noi, au avut un mod special de a identifica suspecţii şi astfel am putut aresta un tată care şi-a abuzat fiica în vârstă de 22 de luni.

”Cred că şi pentru România colaborarea înseamnă foarte mult - a declarat Will van Helmert, directorul adjunct al Departamentului Operaţiuni din cadrul Europol”.  

La sediul Europol de la Haga se desfăşoară o conferinţă pe teme de securitate cibernetică, la care a fost dat publicităţii raportul.Autor:
Claudia Marcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza