Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, preocupat de integrarea romilor

Europarlamentarul PDL , Theodor Stolojan a susţinut în timpul turneului electoral în judeţul Prahova, că problema comunităţii rome este foarte importantă la nivelul Uniunii Europene.

Adăugat: 16 Mai 2014
Ultima actualizare:16 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan
trimite pe mail

Theodor Stolojan a arătat că există suficiente fonduri pentru dezvoltarea acestor comunităţi.

"Dorim o politică europeană, un program european vizavi de incuziunea socială, economică a populaţiei roma, pentru că, să ştiţi, se alocă sute de milioane de euro în acest scop, dar, care, ajung într-o reţea de organizaţie care toate spun că se ocupă de romi şi în final nu ajung aceşti bani acolo unde trebuie", a afirmai el, citat de corespondentul RRA, Simona Uţă.

Emilan Pavel, candidatul PSD-UNPR-PC: "Garanţia pentru tineri", un proiect al socialiştilor

Eurocandidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Emilan Pavel, a vorbit la o întâlnire cu electoratul la Oradea despre proiectul intitulat "Garanţia pentru tineri".

Emilian Pavel a precizat că acest proiect se referă la locurile de muncă pentru tineri"

Emilian Pavel: "Garanţia pentru tineri" fiind un proiect al socialiştilor europeni, născut, practic, din nevoia mare a tinerilor, de a ajunge să ocupe să aibă un loc de muncă; un proiect pornit în 2012, cu un vot final în Parlamentul European în 2013, care urmăreste diminuarea procentului alarmant de şomeri în rândul tinerilor până în 25 de ani. Tinerii au nevoie de sprijin şi au nevoie de ajutor să ajungă să nu trăiască pe banii părinţilor, să nu trăiască pe penisa bunicilor.

A consemnat corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci.

PNL critică lipsa dezbaterilor electorale

Deputatul PNL Ludovic Orban a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, lipsa dezbaterilor pe teme europene.

El a susţinut, că întreaga campanie nu a fost altceva decât un scandal politic.

"Suntem în plină campanie pentru Parlamentul European, am intrat pe ultima sută de metri şi în loc de o campanie care să fie dedicată prezentării românilor a unor obiective pe care ar trebui să şi le asume România la nivelul Parlamentului European şi a instituţiilor europene, practic am asistat la un scandal permanent, a spus Ludovic Orban, citat de corespondentul RRA, Cristiana Sabău.

Siegfried Mureşan, PMP: Noi vrem instituţii puternice, independente

Candidatul PMP la alegerile europarlamentare, Siegfried Mureşan, a firmă că acest partid doreşte ca instituţiile statului să fie puternice:

"Noi vrem instituţii puternice, independente, care să-şi îndeplinească misiunea. PSD-ul doreşte instituţii slabe, controlate politic. Grăitor este şi exemplul cu Corpul de Control al Guvernului, care, în loc să-şi îndeplinească misiunea, să controleze companii de stat, abuzuri acolo, face cercetătări legate de o petiţie, de exemplu, a Partidului Mişcarea Populară, în urmă cu două săptămâni. Nu-şi îndeplinesc misiunea, dar abuzează de rolul pe care îl au, a spus el.

A consemnat redactorul RRA Alin Şerbănescu.

Dan Diaconescu promite creşterea pensiei minime

Dan Diaconescu, candidatul de pe prima poziţie a listei PP-DD pentru alegerile europarlamentare, s-a aflat vineri în turneu electoral în judeţul Prahova.

Dan Diaconescu şi-a prezentat oferta electorală şi a invitat cetăţenii la vot.

"Putem creşte pensia minimă, de la 3 milioane jumate la 5 milioane, sunt bani suficienţi pentru asta. Am putea creşte salariul minim la 10 milioane de lei - o altă propunere depusă în Parlament, de un an de zile. Deci v-am dat câteva exemple de ce am putea să facem", a spus el.

Candidatul independent Valentin Dăianu doreşte să îmbunătăţească imaginea României, prin schimbarea brandului de ţară şi mobilizarea unor oameni de valoare care nu au mai fost implicaţi în politică.

Valentin Dăianu doreşte să fie folosiţi mai mulţi bani europeni pentru crearea de locuri de muncă, pentru sănătate, educaţie şi reducerea diferenţelor sociale - se arată într-un comunicat de presă.

Delegaţia permanentă a PNL a votat, vineri, fuziunea prin absorbţie a Partidului Popular. Preşedintele liberal

Crin Antonescu a spus, că această acţiune este un prim pas pentru regruparea forţelor de dreapta - a informat redactorul RRA Nucu Jalea.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza