Europarlamentarii USL şi UDMR nu susţin bugetul UE

Europarlamentarii USL şi UDMR susţin că, dacă bugetul european este prost pentru Uniunea Europeană, nu poate să fie bun pentru România.

Adăugat: 11 Februarie 2013
Ultima actualizare:11 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În funcţie de familia politică, europarlamentarii români au răspuns diferit la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu de a vota bugetul multianual al Uniunii Europene. 

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a declarat că nu poate susţine fără rezerve în această formă bugetul alocat României la Consiliul European. 

"În niciun caz nu-l putem susţine fără rezerve, pentru că este un buget prost pentru România, aşa cum a fost negociat în Consiliu de Traian Băsescu. Noi nu mai putem schimba foarte mult în Parlamentul European, dar vom face în aşa fel încât forma prin care va trece prin parlament să fie cea mai bună pentru România", a spus Cătălin Ivan. 

Din tabăra popularilor europeni, europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler susţine că va propune conducerii formaţiunii din care face parte să voteze împotriva bugetului Uniunii Europene în Parlamentul European. 

"Într-un buget al Uniunii Europene care nu facilitează creşterea economică şi crearea locurilor de muncă, în situaţia în care Europa rămâne în recesiune, evident că această pespectivă economică sumbră se abate şi asupra României. Dacă bugetul european este prost pentru Uniunea Europeană, nu poate să fie bun pentru România", a spus Winkler.

Tot din grupul popularilor europeni, europarlamentarul PDL Monica Macovei apreciază însă că rezultatul obţinut de preşedintele Traian Băsescu la Bruxelles reprezintă un succes. 

"Stabilirea bugetului pentru România este foarte mare succes al preşedintelui Traian Băsescu, care negociază de luni de zile acest buget. Bugetul pentru 2013-2020 este cu 18% mai mare; este singura ţară cu o asemenea creştere de alocare de fonduri europene", a spus Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel  la parlamentarii români să susţină fără rezerve bugetul UE în PE, aşa cum acesta a fost stabilit la Consiliul European.

"E prima oară când bugetul UE nu rămâne aşa cum l-a stabilit Consiliul European. Aceste concluzii trec printr-o aprobare a PE.Fac apel din capul locului şi fără ezitare către toţi parlamentarii români să susţină fără rezerve în Parlamentul European bugetul european aşa cum a fost el stabilit în Consiliul din 7-8 februarie. Riscul de a nu avea buget ne supune unei condiţii în care bugetul să fie alocat în fiecare an, iar tot Consiliul European va stabili cât alocă în fiecare an, ceea ce ar implica o negociere continuă în fiecare an", a declarat preşedintele Băsescu.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că pentru bugetul următor, 2014-2020, România are în plus şase miliarde de euro, faţă de bugetul precedent, iar ţara noastră este un beneficiar de fonduri europene cu o valoare de 31 miliarde de euro.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza